23948sdkhjf

Ejerbogen mangler hos hver anden

Det er et lovkrav for virksomheder at føre ejerbøger, fordi der ellers kan opstå juridiske slagsmål om, hvem der ejer hvad. Alligevel mangler bogen i mere end halvdelen af virksomhederne, viser ny undersøgelse.
Undersøgelsen, som er foretaget blandt et repræsentativt udsnit af små og mellemstore virksomheder, viser, at 55 procent enten ikke fører ejerbogen eller ikke ved, om de gør.

Virksomhederne får lavet en ejerbog, når de stifter selskabet, og så er den kun blevet opdateret, hvis banken har krævet det i forbindelse med eksempelvis en pantsætning, viser undersøgelsen, som er udarbejdet i samarbejde mellem advokatvirksomheden Advodan og Epinion.

"Det er typisk i forbindelse med køb og salg af virksomheder, at vi opdager at ejerbogen ikke er opdateret. Så er det nødvendigt at rekonstruere den for at finde ud af, hvem der ejer hvad, og hvem der har ret til aktierne, siger advokat Kelvin Thelin, der til daglig rådgiver virksomheder om blandt andet ejerforhold. Han har haft flere sager, hvor virksomheder måtte gennem en retssag for at få klarlagt ejerforholdene. Havde der været styr på ejerbogen, kunne det være undgået.

Du kan læse hele artiklen i den trykte udgave af Jern og Maskinindustrien i denne uge. Er du ikke allerede abonnent på den trykte avis, kan du købe et abonnement ved at klikke her:

http://www.jernindustri.dk/nyhedsbrev/Ab... - vælg abonnement og udfyld derefter felterne i bunden af siden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063