23948sdkhjf

Eurogruppeformand: Grækenland får brug for mere hjælp

Den græske økonomis problemer er ikke løst, når hjælpeprogrammerne udløber i 2014, siger eurogruppeformanden.
Grækenland får efter alt at dømme brug for mere hjælp, siger formanden for eurogruppen, Jeroen Dijsselbloem, torsdag i en debat i Europaparlamentet.

Han afviser dog at komme med konkrete bud på, om det bliver ved nye lån eller tilsvarende, hvis en eventuel tredje hjælpepakke skal skrues sammen i løbet af 2014, da det er stadig for langt ude i fremtiden.

Jeroen Dijsselbloem henviser til, at der i løbet af sommeren har været spekulationer om, hvorvidt det økonomisk udfordrede land vil få behov brug for mere hjælp til at holde sig oven vande.

Blandt andet har Tysklands finansminister, Wolfgang Schäuble, i valgkampen op til det tyske forbundsdagsvalg sagt, at Grækenland nok får brug for en tredje hjælpepakke.

Og den vurdering deles af hans hollandske kollega og formand for eurogruppen.

- Det er realistisk at antage, at endnu et støtteprogram vil være nødvendigt. Det er alt for tidligt at tale om, hvilken type program der bliver tale om, hvilken størrelse og lignende, siger Jeroen Dijsselbloem.

Han understreger, at der stadig er behov for yderligere fremskridt i det sydeuropæiske eurolands restruktureringsprogrammer inden for offentlig administration og håndteringen af skattesystemet.

- Det er tydeligt, at når det løbende program udløber i 2014, vil Grækenlands problemer ikke være løst, siger Jeroen Dijsselbloem.

- Eurogruppen står klar til at give yderligere assistance og støtte. Det er der, vi står, og det er det, vi er enige om. Men hvordan det kommer til at se ud til efter 2014, kan jeg ikke sige. Det er for tidligt at spekulere i.

I løbet af spørgetimen afviser Jeroen Dijsselbloem desuden i skarpe vendinger, at der kan være en nedskrivning af den græske gæld forude:

- Det er ikke en måde at håndtere strukturelle problemer i økonomi. Det er en måde at komme omkring det - det er ikke en måde at håndtere det.

Allerede i onsdags sagde Grækenlands finansminister, Yannis Stournaras, at landet får brug mellem 10 og 10,5 milliarder euro ekstra for at få enderne til at mødes på statens finanser.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078