23948sdkhjf

Norwegian har igen sat Dreamliner i hangaren

Lavprisflyselskabet Norwegian har ikke meget glæde af sine Dreamlinere. Den ene flyver ikke, skriver Stand By.
Der har været mange problemer med Boeings nye flytype Dreamliner, B787'ere. Og lavprisflyselskabet Norwegian har nu fået et nyt, skriver branchemagasinet Stand By.

Siden mandag har den ene af selskabet to Dreamlinere stået i Arlanda Lufthavn ved Stockholm.

Flere end 600 passagerer blev berørt, da et af Norwegians to nye fly skulle til New York. Flyselskabet måtte sende passagererne på hotel, og først efter 25 timers forsinkelse kom passagererne af sted - i et chartret fly.

Norwegian måtte leje fly af det portugisiske selskab HiFly. Og igen onsdag morgen var det et portugisisk fly, der fløj passagererne til Bangkok med knap et halvt døgns forsinkelse.

- Vi har haft passagererne - både i Stockholm og New York - på hotel samt sørget for mad og drikke. Vi lever op til de internationale krav, siger Norwegians svenske pressechef Åsa Larsson til Stand By.

- Vores B787 står stadig i Arlanda, men vi flyver atter langruter med de to chartrede A340 fra HiFly, siger hun.

Norwegian har foreløbig modtaget to af de otte bestilte B787, den tredje kommer næste måned, mens Boeing næste år leverer yderligere fire af slagsen.

Dreamliner-modellen har generelt været lidt af et mareridt for Boeing. 7. januar begyndte et helt nyt, parkeret Dreamliner-fly at brænde i lufthavnen i Boston.

16. januar fik alle Dreamlinere startforbud i USA og Japan, efter at et af flyene måtte sikkerhedslande i Japan på grund af røgudvikling om bord.

Dagen efter fik Dreamlineren også startforbud i Europa og Asien. Problemerne blev lokaliseret til en kortslutning i lithium-batterierne.

Da de blev skiftet ud med en ny batteritype, blev startforbuddene ophævet i slutningen af april.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078