23948sdkhjf

Ingeniørforeningen er tilbage hos Akademikerne

For fem år siden meldte Ingeniørforeningen sig ud af fællesskabet med de andre akademikere. Nu er de tilbage.
Ingeniørforeningen, Ida, har igen meldt sig under fanerne hos Akademikerne. Det sker efter fem år, hvor ingeniørerne har valgt at være udenfor akademikernes fællesskab.

Dengang besluttede man i foreningen at forlade Akademikernes Centralorganisation eller AC, som Akademikerne hed på det tidspunkt.

Det var utilfredshed med den politiske linje og de offentlige lønforhandlinger, som fik det klart største medlem af det akademiske fællesskab til at melde sig ud af hovedorganisationen.

Men Ingeniørforeningens formand, Frida Frost, siger, at Akademikerne både i sin organisation og i sit politiske fokus har flyttet sig. Derfor besluttede ingeniørernes hovedbestyrelse sig tirsdag aften for et fornyet medlemskab.

Ifølge Frida Frost er der sket en erkendelse hos Akademikerne af, at væksten skal komme fra det private arbejdsmarked.

- Den private sektor gennemgår en rivende udvikling, hvor medarbejdere i stadigt stigende omfang krydser grænser og sprog. Det skal vi blive endnu bedre til at rådgive om, så vi vil gøre vores til, at Akademikerne øger sit private fokus, siger Frida Frost.

Akademikernes konstituerede formand, Ingrid Stage, siger, at parterne nu i fællesskab kan styrke indflydelsen på udvikling af løsninger for hele den private sektor, som kan øge vækst og beskæftigelse til gavn for alle.

Ingeniørforeningen har godt 86.000 medlemmer, og fra 1. september er foreningen medlem af paraplyorganisationen Akademikerne som den største medlemsorganisation under paraplyen.

Akademikerne kommer til at repræsentere omkring 306.000 medlemmer med en lang videregående uddannelse.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078