23948sdkhjf

FLSmidth henter cementordre i Qatar for en halv milliard

Den danske ingeniørkoncern FLSmidth skal levere cementudstyr for over en halv milliard kroner til Qatar.
FLSmidth har modtaget en ordre på 515 millioner kroner fra den qatarske cementproducent Al Khalij Cement, fremgår det af en fondsbørsmeddelelse fra den danske ingeniørkoncern fredag.

Ordren er på en cementproduktionslinje til kundens fabrik i Qatar i Umm Bab cirka 100 kilometer øst for hovedstaden, Doha.

Produktionslinjen bliver en kopi af en eksisterende linje, som FLSmidth leverede i 2007.

Ordren på de 515 millioner kroner omfatter alt hovedudstyret til produktionslinjen - transportanlæg, møller, en komplet ovnlinje, el- og automationssystemer samt filtre, lyder det fra selskabet.

Projektet skal gennemføres i samarbejde med en del af Kinas største byggematerialekoncern China National Building Materials (CNBM).

- Tilsammen kan vi tilbyde kunden den optimale løsning på alle fronter, siger direktør for Cement-divisionen Per Mejnert Kristensen i meddelelsen.

FLSmidths rolle i samarbejdet er at konstruere anlægget og levere hovedmaskinerne.

Ordren indtægtsføres af Cement-divisionen og vil bidrage til FLSmidths indtjening indtil midten af 2015.

FLSmidth havde i 2012 en ordreindgang på i alt 24 milliarder kroner, hvoraf 4,6 milliarder kroner blev bogført i Cement-divisionen.

I de første tre kvartaler af 2013 høstede divisionen ordrer for 2,3 milliarder kroner, et fald på 43 procent mod samme periode året før.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141