23948sdkhjf

Siemens-optakt til SPS, IPS & DRIVES-messen

Internationalt web-pressemøde forud for verdens største messe inden for elektrisk automation i Nürnberg 26. – 28. november.
Marketingchef for Simatic, Heinz Eisenbeiss, indledte pressemødet med at forklare de ændringer, der løbende sker i markedsmekanismerne:

"I de senere år har tendensen været, at kunder ønsker mere individuelle løsninger, og netop det stiller krav til os leverandører om en stadig bredere produktpalet, for at kunne imødekomme den nødvendige fleksibilitet, der kan opfylde kundekravene. En anden udvikling, som vi ser, er at vore kunder fokuserer mere og mere på energieffektivitet, og derfor behandler vi dette som et særskilt tema på messen", sagde han.

Standens opdeling

Messen foregår i Siemens Industry’s hjemby, og Siemens præsenterer sig på en af de største stande på messen – ja selv en stor sættevogn med biograf er der plads til i et hjørne på standen:

"Vi har opdelt vores stand i fem fokusområder: Industriel software, Engineering-effektivitet, Integrerede drive-systemer, Energieffektivitet, og Data Driven Services

Denne temaopdeling betyder, at besøgende på standen vil kunne få et komplet overblik over de samlede løsningsmuligheder med brug af flere teknologier på samme område på standen", forklarede Heinz Eisenbeiss.

Mange produktnyheder

Der er to store messe i Tyskland, og det er naturligt, at tyske producenter benytter disse muligheder til præsentation af nyheder. De sidste to år på messen blev henholdsvis Simatic TIA-portalen og S7-1500 introduceret. I år vil man kunne se masser af produktnyheder inden for både hardware og software.

Af speciel interesse for automationsfolk er to nye CPU’er til S7-1500-systemet. Den største, CPU 1518, bliver verdens kraftigste PLC-CPU, sagde Heinz Eisenbeiss. TIA-portalen som blev præsenteret for to år siden, er nu ude i ca. 40.000 eksemplarer, og den kommer i en ny version, hvor den væsentligste nyhed er, at den kan anvendes til team-programmering.

Til energistyring i bl.a. produktionsvirksomheder vises et helt nyt energi-management-system, der fx selv kan anvise muligheder for yderligere energioptimering.

På drevsiden vises en ny serie af store motorer – fra 200 til 740 KW.

Under Data Driven Services vil man kunne se energianalyseværktøjer, systemer til data security og tilstandsanallyseværktøjer til brug i forbindelse med præventiv vedligeholdelse.

Der kunne opremses endnu mange produkter med nyhedsstempel på. Yderligere beskrivelse af messen kan findes på www.siemens.com/sps-fair.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063