23948sdkhjf

Vestas: Derfor pudser vi politiet på eks-direktør

Tidligere økonomidirektør overtrådte kendte procedurer og sendte 141 millioner ud i den blå luft, siger Vestas
Vestas' tidligere økonomidirektør Henrik Nørremark har ikke blot handlet inkompetent. Han har overtrådt klare interne regler og tilsyneladende sendt millioner af kroner ud i ingenting.

Derfor har vindmøllekoncernen valgt at melde ham til bagmandspolitiet, oplyser kommunikationsdirektør Morten Albæk til Ritzau:

- Det er kombinationen af, at han på den ene side har overskredet kendte interne procedurer og regler og på den anden side har ført 141,5 millioner kroner ud af selskabet, uden at der er værdier på den anden side, siger han og fastslår:

- Med andre ord, pengene er blevet ført ud i den blå luft. Og vi kan ikke få svar på, hvad de er blevet brugt på.

Sagen drejer sig om den tidligere direktørs dispositioner under handler i Indien, som hverken Vestas-ledelsen eller bestyrelsen har haft kendskab til.

Ifølge Vestas har Henrik Nørremark på egen hånd håndteret langt flere penge, end han har haft mandat til, hvorefter pengene er forsvundet.

Morten Albæk understreger dog, at det ikke er kriminelt i sig selv at overskride sit mandat.

- Men vi har altså haft eksterne advokater og revisorer til at granske sagen, og de nåede i december frem til den konklusion, at der kunne være pågået noget kriminelt, siger han.

Da Vestas fyrede Henrik Nørremark i oktober sidste år som følge af sagen, opstod der samtidig en tvist om Nørremarks fratrædelsesgodtgørelse.

Nørremark har således stævnet Vestas for at få udbetalt 8,5 millioner kroner, som han mener at have til gode.

Den sag tager Vestas dog med ophøjet ro.

- Det tager vi med sindsro. Som sagt er vi af den absolutte overbevisning, at han i høj grad har sat sig ud over sit mandat, og det var årsagen til, at vi ophævede fratrædelsesgodtgørelsen.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156