23948sdkhjf

Finanslov: Uddannelse i amatørligaen?

Debatindlæg af formand for Erhvervsskolernes Elev-Organisation, Morten Ryom.
Med forslaget til finansloven for 2014 lægger Bjarne Corydon op til årlige besparelser på erhvervsskolerne og resten af uddannelsessystemet. De prøver at spise os af med engangsinvesteringer. Men så dumme er vi ikke. På den ene side ønsker politikerne at flere elever skal starte på en erhvervsskole. På den anden side tror man pengene vokser på træerne. Det er der ikke meget balance i. Vi får aldrig en ordentlig uddannelse til alle når man gang på gang foretrækker fine ord fremfor de ændringer vi har brug for ude på skolerne. Det her forslag er kort sagt uddannelse i amatørklassen.

Med forslaget til finanslov skæres der 2900 kr. pr elev på de tekniske skoler og 2500 kr. på de tekniske gymnasier(HTX) Nu skal skolen administrere flere elever til færre penge. Det går ikke alene ud over kvaliteten af vores uddannelse. Det står direkte i vejen for øget beskæftigelse. Danmark har nogle af Danmarks bedste håndværkere og ingeniører. Det er ikke noget vi er kommet sovende til. I Erhvervsskolernes Elev-Organisation opfordrer vi politikerne til at investere i uddannelse og dermed fremtidens samfund.

Vi har i årevis kæmpet for en reel uddannelsesgaranti og lærepladser til de tusindvis af unge, som står i kø til praktik og ikke kan afslutte deres uddannelse. Mere vejledning er nødvendig men det bekymrer os at der er tale om et engangsbeløb. Og det samme for praktikcentrene. De må ikke være kejserens nye klæder! I stedet må politikere og virksomheder tage deres del af ansvaret f.eks gennem sociale klausuler. Det er nu tiden er inde til investeringer i uddannelse. Ikke flere nedskæringer. Det vil kun gøre det sværere for os at få job og bidrage til samfundet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078