23948sdkhjf

Danske kompetencer er i høj kurs i Emiraterne

Antallet af danske virksomheder i De Forenede Arabiske Emirater er steget markant de sidste fem år, viser tal fra den danske ambassade i Abu Dhabi. Det er eksempelvis inden for olie- og gassektoren dansk teknologi er efterspurgt.
Ambassaden anslår, at der i dag er ca. 200 danske virksomheder i Emiraterne, og landet bruges som springbræt til resten af Mellemøsten og Afrika. Traditionelt har det i landene i Mellemøsten været et lovkrav, at udenlandske virksomheder kun kunne etablere sig, hvis en lokal partner ejede minimum 51 procent af virksomheden, men i dag er der især i Emiraterne oprettet en lang række freezones, hvor disse krav ikke gælder, fortæller ambassadør Poul Hoiness fra den danske ambassade i Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater:

"De sidste fem år har vi hjulpet til at etablere 30-40 virksomheder og har hjulpet 15-20 virksomheder med partnersøgning og indgåelse af partnerskaber. Dertil kommer alle de virksomheder, som etablerer sig uden hjælp fra ambassaden og generalkonsulatet i Dubai", siger han.

Dansk pavillon på stor olie- og gasudstilling

En sektor, hvor danske kompetencer er i høj kurs, er olie og gas. Med en række gamle felter og en ambition om at øge produktionen fra 2,5 til 3,5 millioner tønder olie om dagen er der sat skub i investeringerne i ny teknologi. Ifølge ambassaden er der allerede 30-40 danske virksomheder aktive på olie- og gasområdet i Emiraterne.

"Olien flyder ikke så frit mere. Danske virksomheder har erfaring fra Nordsøen, hvor olie altid er blevet udvundet under komplekse forhold. Derfor er de efterspurgt i Abu Dhabi, hvor 95 procent af Emiraternes olie- og gasproduktion foregår," fortæller Merethe Wrang, business manager hos Danish Offshore Energy Group/Eksportforeningen, der sammen med ambassaden arrangerer en fælles dansk pavillon på regionens største olie- og gasudstilling, ADIPEC, til november.

ADIPEC havde sidste år 51.000 besøgende fra 95 lande – 95 procent kom fra GCC landene (Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Saudi Arabien og De Forenede Arabiske Emirater).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078