23948sdkhjf

Arbejdsmiljøregler på en logisk måde

Arbejdstilsynet er klar med fem nye vejledninger om rådgivningspåbud. Her står de vigtigste regler om, hvornår virksomheden får påbud om at bruge en autoriseret rådgivningsvirksomhed til at hjælpe med at løse og forebygge alvorlige og komplekse arbejdsmiljøproblemer.
Med de nye vejledninger forsøger man at præsentere arbejdsmiljøreglerne på en mere logisk og mere brugervenlig måde. Vejledningerne er derfor kortere og mere fokuserede i forhold til de regler, de uddyber og forklarer, lyder det fra Arbejdstilsynet.

Alle vejledninger er nu opdelt efter, dels hvilken målgruppe de især henvender sig til og dels efter arbejdsmiljøemner som f.eks. støj, muskel- og skeletbesvær, ulykker og psykisk arbejdsmiljø.

Nye regler

Nye regler betyder bl.a., at en virksomhed kun får rådgivningspåbud, hvis den samtidig får påbud om et alvorligt eller komplekst arbejdsmiljøproblem, der er vanskeligt at løse, eller hvis den får fem eller flere påbud om arbejdsmiljøproblemer.

Derudover kan et påbud kun tælle med én gang i forhold til rådgivningspåbud om mange arbejdsmiljøproblemer. Det vil sige, at påbud, som er vanskelige at løse, og som allerede har udløst et rådgivningspåbud ikke tæller med i mangepåbud.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081