23948sdkhjf

Secomea bliver certificeret

Secomea har opnået sikkerhedsgodkendelse.
Secomea, som er en af markedets førende producenter af fjernadgangsløsninger til automationsbranchen, bekendtgør, at deres løsning nu officielt er blevet sikkerhedscertificeret til førende industristandarder.

Secomeas fjernadgangsløsning implementeres og anvendes af store maskinbyggere og systemintegratorer verden over. Secomea-løsningen består af et software- eller hardwaremodul (SiteManager), som typisk installeres på en fabrik, og en software-klient (LinkManager), som anvendes af en maskintekniker eller slutbruger. Disse to komponenter er forbundet til hinanden via en central M2M-kommunikationsserver (GateManager), som fås som cloud-løsning eller som enkeltstående server.

IT sikkerhedsstandarder og rammebetingelser, der gør sig gældende for denne løsningstype, har enten de-facto status eller er under udarbejdelse, hos Secomea valgte man derfor at fokusere på relevante elementer i de førende standarder.

Secomea opsøgte den anerkendte tyske sikkerhedsorganisation ProtectEM GmBH, som har et tæt samarbejde med den tyske tekniske højskole, Technische Hochschule Deggendorf.

ProtectEM GmBH foretog certificeringen med udgangspunkt i følgende: En audit proces i henhold til NIST SP800-115 & ISECOM OSSTMM, en koncept audit i henhold til BSI (Bundesamt für Sicherheit), ISA 99 og IEC 62443, en komponent audit. Individuel analyse og ekstrembelastning af komponenter og en system audit. Indgående test af End-to-End-Sikkerheden.

På baggrund af resultaterne fra og tilbagemeldingerne under audit-processen udviklede Secomea en række sikkerhedsoptimeringer, som er konsolideret og verificeret i de forskellige løsningskomponenter. Den 11. november kunne ProtectEM udarbejde en omfattende sikkerhedsauditrapport og et officielt sikkerhedscertifikat med erklæringen: "Bestået med udmærkelse".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063