23948sdkhjf

DI: Tyrkisk vækst lover godt for dansk eksport

Erhvervsledere og politikere fra Danmark og Tyrkiet mødtes i går til Turkish Danish Trade and Investment Forum i Industriens Hus.
Tyrkiet har udsigt til at blive det land i OECD, som får den største økonomiske fremgang de næste 15 år, og det giver fortsat gode muligheder for danske virksomheder, viser en ny analyse fra Dansk Industri.

Sidste år solgte vi for godt 4,8 mia. kroner til Tyrkiet, og over de senere år har Danmark også haft en væsentligt højere vækst i eksporten til Tyrkiet end de øvrige EU-lande.

"De danske virksomheder har fået øjnene op for Tyrkiets 75 millioner forbrugere og ikke mindst den voksende, købedygtige middelklasse. Vi forventer, at Tyrkiet i fremtiden vil være et af Danmarks mest dynamiske eksportmarkeder, og en god dialog med de tyrkiske beslutningstagere og virksomhedsledere i dag kan have afgørende betydning for de danske virksomheders ordrebøger", sagde direktør i DI Thomas Bustrup.

Danmark eksporterer bl.a. niche-produktion inden for forskellige maskiner og motorer til Tyrkiet. Den største enkelte eksportartikel er metalaffald, som Tyrkiet opkøber til sin store genanvendelsesindustri.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109