23948sdkhjf

Fleksibilitet frem for alt

Kunderne skal hele tiden have mulighed for at vælge lidt ekstra værdi og lidt flere muligheder til, når de skal have bearbejdet deres produkter hos Thos. Sonne Junr. i Kauslunde ved Middelfart. Den filosofi stiller store krav til virksomheden, og netop derfor er det til stadighed en opgave at forbedre og effektivisere produktionen.
Med 40 år på bagen er Sonne ikke længere nogen ung spiller i dansk industri, men den kombinerede stålgrossist og underleverandør er bestemt ikke gået i stå. Virksomheden er i stadig udvikling, og hele vejen igennem drejer det sig om at kunne gøre livet lidt nemmere for kunderne.

- Investeringsmæssigt ligger vi i dag pengene i bearbejdning. Vi ser det som en mulighed for at give kunderne lidt mere værdi og lidt flere muligheder, hver gang vi investerer i en ny maskine, forklarer salgs- og marketingsdirektør Allan Nielsen.

Ny rørstanser
Ønskeseddelen er da også lang, når det drejer sig om de maskiner, man gerne vil anskaffe, og Allan Nielsen beretter begejstret om de planer man allerede har for udvidelser af produktionen.

- Der kommer en ny rør-stanser i løbet af tre måneder, og vi har planer om at investere yderligere i intern logistik mellem vores savehal og komponenthal. Derudover kigger vi for øjeblikket på en ny båndsav og nye bukkemaskiner.

- Den nye stansemaskine vil give os en meget stor fleksibilitet og mulighed for at stanse fra ulokkede rør. Vi kan have fem værktøjsstationer efter hinanden med hver tre værktøjer. Det vil i princippet sige, at vi kan arbejde med 15 forskellige værktøjer i maskinen. Dermed kan vi lave lige nøjagtig det, som kunden vil have, tilføjer Allan Nielsen.


Minimerer spild
De mange investeringer er ikke nogen tilfældighed. Det er et bevidst forsøg på hele tiden at udvide kompetencerne og give kunderne mulighed for at outsource alle de bearbejdningsopgaver, de ikke selv er eksperter i. Det kræver, at produktionen er både effektiv og fleksibel.

I de gigantiske fabrikshaller i Kauslunde er der da også tænkt over alle detaljer. Alt spild er forsøgt minimeret, og produktionen er i det hele taget optimeret, så den bliver så effektiv som muligt. Dermed spares der penge både for virksomheden selv og kunderne. Allan Nielsen er derfor ikke i tvivl om, at de kan producere langt mere effektivt, end kunderne selv ville være i stand til, og at Sonne i det hele taget er konkurrencedygtig, både hvad angår danske og udenlandske virksomheder.

- Vores mål er, at maskinerne som minimum skal køre i to skift, og det er ofte langt bedre end kundernes egne maskiner. Nogle kunder er af den overbevisning, at de selv kan bedst. De kan bruge os som ventil, så vi hjælper dem med deres produktion, når de ikke selv har kapacitet nok. Andre er mere specifikke i deres kompetencer, og så tilbyder vi at levere produkterne klar til deres kernekompetencer.

Et væld af bearbejdningsmetoder
De fleste af virksomhedens kunder finder man inden for møbelindustrien, maskinbygning, fjernvarme samt reparation og fremstilling af hydraulik, og man leverer til virksomheder i alle størrelser.

Sonne arbejder hovedsageligt i stålrør samt blankstål, hvor man allerede nu har en lang række kompetencer som fx bukning, stansning, savning, valsning, slibning, svejsning osv., og tilbyder bearbejdning af emner fra Ø2mm til Ø510mm. Derudover kan man også tilbyde løsninger i rustfrit stål, aluminium, kobber og messing.

Læs mere om virksomheden på www.sonne-junr.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.068