23948sdkhjf

Danmarks ny regering skal fortsætte reformkursen

Indlæg af DI’s adm. direktør Karsten Dybvad.
Nu har regeringen sat et nyt hold - og opfordringen fra erhvervslivet er entydigt, at regeringen og de nye ministre holder fast i kursen og leverer en ny vækstplan og industristrategi, som giver grundlag for, at virksomhederne kan skabe flere private arbejdspladser i Danmark. Sådan lyder budskabet fra Dansk Industri til den ny regering.

Det er konkurrencedygtige private virksomheder, som er grundlaget for danskernes velstand og velfærd. Derfor skal regeringen og de nye ministre sikre, at danske og udenlandske virksomheder har lyst til og mulighed for at producere i og ud fra Danmark.

Vi overlader helt til regeringen, hvordan den vælger at organisere arbejdet. Det afgørende for virksomhederne er ikke, hvilken minister, der får opgaven - men at den bliver løftet. Og at hele regeringen sætter helhjertet ind på at få ny vækst og nye private arbejdspladser herhjemme.

For første gang i mange år kan vi se, at der er mulighed for lysere tider i dansk økonomi. Men udviklingen er ikke vendt endnu - opsvinget er endnu ikke virkelighed. Det kræver, at regeringen tager opgaven på sig og satser benhårdt på nye initiativer, der løfter produktiviteten og styrker konkurrenceevnen i vores virksomheder.

Vi venter fortsat på en helt nødvendig reform af vores erhvervsuddannelser, så vi kan få flere og dygtigere smede, industriteknikere og andre faglærte til vores virksomheder. Og så er det vigtigt, at der fortsat er massivt fokus på at hjælpe endnu flere danske virksomheder ud på eksportmarkederne, så de kan vinde ordrer og job hjem til Danmark.

Det er samtidig vigtigt, at Danmarks klima- og energipolitik fortsat bygger på hensynet til danske virksomheders konkurrenceevne. På klima- og energiområdet er det helt afgørende, at regeringen holder fast i en kurs, hvor vi indfrier vores høje ambitioner for klimaet samtidig med, at vi værner om dansk konkurrenceevne og danske arbejdspladser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078