23948sdkhjf

FAD: Flyproducenter skal forpligtes til samarbejde med danske virksomheder

Airbus, Boeing, Lockheed Martin og SAAB skal komme med deres bud på Danmarks næste generation af kampfly. Uanset hvilket fly der vælges, er det afgørende for danske virksomheder og jobskabelsen, at industrisamarbejde bliver en vigtig præmis for valget af leverandør, mener FAD - Forsvars- og Aerospaceindustrien i Danmark.
Der er tale om den største anskaffelse i dansk forsvar nogensinde, og købet af nye kampfly vil ifølge FAD komme til at præge forsvarsindustrien i Danmark på den anden side af 2050. Foreningen vil nu i dialogen med politikere og producenter kæmpe for at sikre, at alle fire kandidater forpligter sig til at lægge investeringer og udvikling i Danmark i forbindelse med deres bud.

"Det er teknologi på højeste niveau, der er med i sådan en konkurrence, og den teknologi skal ind i danske forsvarsvirksomheder. Leverandøren af det fremtidige danske kampfly skal derfor forpligtes til at indgå i langsigtet, strategisk samarbejde med danske virksomheder. Et strategisk samarbejde er med til at sikre, at dansk forsvarsindustri også i fremtiden kan udvikle sig og få kompetencer, der understøtter Danmarks sikkerhedspolitiske interesser. Hertil kommer, at projekter af den her kaliber skaber vækst og beskæftigelse i dansk industri langt udover den del, som beskæftiger sig med kampfly, siger Frank Bill, der er sekretariatsleder i FAD – Forsvars- og Aerospaceindustrien i Danmark.

FAD mener at alle fire flyproducenter er troværdige kandidater og understreger, at dansk forsvarsindustri ser frem til mange års godt samarbejde med vinderen, uanset hvem det bliver.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062