23948sdkhjf

Store stålbyggerier skyder op

Der bliver brugt stål i en række markante bygninger, som er under opførelse i Danmark. Men der bliver alligevel ikke brugt mere stål end før, mener byggefolk.
Landet over skyder store byggeprojekter med væsentlige elementer af stål op. Det gælder Søfartsmuseet i Helsingør, Bølgen i København, SDU´s nye byggeri i Odense og Musikkens Hus i Aalborg.

Det arkitektonisk markante forbrændingsanlæg "Energitårnet" i Roskilde blev sat i drift sidste år, og er netop bygget helt færdigt. Her indgår 1.500 ton stål i den bærende konstruktion og mere end 700 ton i den konstruktion, som bærer facaden.

"Der er gang i den med stålbyggeri i øjeblikket. Stål bliver tit brugt, hvor der er en mere udfordrende arkitektonisk løsning, og hvor der er bygherrer, som er mere modige, og ikke bare vælger en traditionel betonløsning," siger Jørn Nielsen, sekretariatschef i Dansk Stålinstitut.

Læs hele artiklen i den seneste trykte udgave af Jern og Maskinindustrien. Er du ikke allerede abonnent på den trykte avis, kan du købe et abonnement ved at klikke her:

http://www.jernindustri.dk/nyhedsbrev/Ab... - vælg abonnement og udfyld derefter felterne i bunden af siden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078