23948sdkhjf

Indvielse af nyt center for klimainnovation

DTU lancerer sammen med bl.a. Grundfos og VELUX Gruppen et nyt nordisk center, der skal arbejde med innovation uddannelse og entreprenørskab. Det sker som en del af Climate-KIC - en europæisk platform for innovation, som adresserer klimaforandringer og de udfordringer, de medfører.
Centeret kommer til at trække på et stærkt netværk af danske og nordiske klimaaktører, der nationalt og regionalt vil udvikle nye løsninger målrettet klimaforandringernes konsekvenser for det moderne samfund. Det nordiske center får sin base på DTU Lyngby Campus og vil med tiden blive udbygget til at omfatte ledende relevante virksomheder, myndigheder og universiteter i hele Norden og eventuelt Baltikum. Danmark får hermed sit første KIC center, som forventes at bidrage til at styrke den danske og nordiske udvikling indenfor klimainnovation og skabe jobs og vækst.

VELUX Gruppen og Grundfos er kernepartnere i projektet.

"Pumper står for 10 % af det globale elektricitetsforbrug, og efterspørgslen efter komfort og ikke mindst rent vand stiger. Som verdens største pumpeproducent arbejder vi målrettet på at nedbringe CO2-påvirkningen af pumper og pumpesystemer, bl.a. ved intelligent styring af køle-, varme- og vandsystemer. Vi ser deltagelsen i Climate-KIC som en vej til at accelerere vores tiltag på disse områder.", siger Lars Enevoldsen, der er Group Vice President for Global Research and Technology ved Grundfos.

Det nye center for klimainnovation indvies på fredag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11