23948sdkhjf

Ny analyse: Flere lande haler ind på os

På en konference i dag præsenteres en ny analyse "Forsknings- og erhvervsmæssige styrkepositioner i den danske vindenergisektor".
Analysen er udført af virksomheden Damvad. Den konkluderer blandt andet, at Danmark fortsat har en meget markant styrkeposition på forskningsområdet og eksportmæssigt, men den er udfordret. Inden for eksport af kernekomponenter har flere lande oplevet stor vækst, og den internationale konkurrence er skærpet. Den danske forskning er fortsat helt fremme i førerfeltet, fastslår analysen, men flere lande haler ind på os – ikke kun europæiske.

Den forskningsmæssige styrkeposition udfordres endvidere af, at de samlede nationale bevillinger til vindforskning er faldet fra 170 mio. kr. i 2010 til 70 mio. kr. i 2012, samt at Danmark generelt set investerer væsentligt mindre i teknisk videnskab, end de lande vi normalt sammenligner os med.

Næsten ni ud af ti virksomheder inden for vindenergisektoren vurderer, at samarbejdet med offentlige forskningsinstitutioner har skabt merværdi for virksomheden, fremgår det af analysen, og ifølge virksomhederne får de udbytte af samarbejde med bl.a. universiteter omkring forskning, udvikling og innovation. Endvidere vurderer 2 ud af 3 vindmøllevirksomheder, at den offentlige forskning og udvikling også i de kommende 5-10 år vil have stor betydning for udviklingen af vindindustrien.

Fremadrettet ventes stort vækstpotentiale på det globale vindenergimarked – en tredobling frem til 2030 - konkluderer den ny analyse, som præsenteres i dag, når Danmarks Tekniske Universitet inviterer til konference om vindsektoren i Nationalmuseets festsal.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062