23948sdkhjf

Mange virksomheder er værdiløse

Mange små og mellemstore virksomheder i metal- og maskinindustrien er mere eller mindre værdiløse – simpelthen fordi de er værdisat forkert, lyder det fra DS Håndværk & Industri.
"Når vi hjælper vores medlemmer med at værdisætte deres virksomheder i forbindelse med for eksempel et generationsskifte, opdager vi ofte, at der er mange problemer, som virksomhedsejerne ikke er bekendt med. Det kommer bag på dem, at for eksempel deres bygninger reelt ikke er penge værd, hvis de ikke kan belåne dem. Og ofte lever varelager og maskinpark heller ikke op til ejernes økonomiske forventninger. Og det er jo et stort problem, hvis ejeren går rundt og tror, at hans pension ligger sikkert i bygninger, maskinpark og varelager", fortæller chefkonsulent Mikael Tipsmark fra DS Håndværk & Industri.

Når en virksomhed bliver solgt, har det stor betydning, at den nye ejer har en gennemtænkt strategisk plan for, hvordan virksomheden skal ledes. Ellers kan det blive en udfordring, når man søger ekstra kapital til den videre udvikling, forklarer han:

"Det er helt afgørende for en virksomhedsejers mulighed for at tiltrække ny kapital, at han har tænkt over, hvordan virksomheden skal ledes. Om der for eksempel skal være en professionel bestyrelse. Banker og investorer ser i dag primært på virksomhedens evne til at tjene penge og på ledelsens potentiale og meget mindre på bygninger og maskinpark", påpeger Mikael Tipsmark.

Den 26. februar inviterer DS Håndværk & Industri i samarbejde med virksomheden LINATECH A/S og Pinnerup Consulting til temadag i Kjellerup. Netop LINATECH har arbejdet målrettet med strategisk udvikling og har forøget værdien af virksomheden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.734