23948sdkhjf

Procesoptimering med LEAN

Insatech inviterede til Proces Dage ’14 med 40 seminarer om procesoptimering og instrumentering.
Blandt oplægsholderne var Ernst Madsen, Automation & Industrial IT konsulent med 40 års erhvervserfaring fra automationsbranchen, der fortalte om systematisk problemløsning i produktionen med udgangspunkt i LEAN-metoden. Han gav et indblik i, hvordan man ved at lave en såkaldt fiskebensanalyse kan indsamle data om sin proces og definere de væsentligste problemstillinger i den. Det er kun ved at gennemgå processen og indsamle data, at man finder den reelle rodårsag til, hvad der giver problemer i processen, og først når man har fundet årsagen kan man træffe rigtige og kloge beslutninger om, hvilke løsninger, der skal implementeres, sagde han.

Insatech overtog i efteråret forhandlingen af GE Oil & Gas’ Masoneilan reguleringsventiler og Consolidated sikkerhedsventiler i Danmark. Deltagerne på Proces Dage fik introduktion til ventilerne af GE Oil & Gas’ medarbejdere, som både holdt flere seminarer og præsenterede deres ventiler i udstillingsområdet.

På seminaret "On-line måling af TOC" blev deltagerne introduceret til en ny løsning hos Insatech i form af on-line måling af Total Organic Carbon.

Over 70 deltagere overværede seminaret "Kalibrering i praksis". "Kalibrering er en sammenligning mellem en målt værdi og en "sand værdi", lød oplægsholder Morten Kristensens ultrakorte definition, og han pointerede desuden, at deltagerne skulle huske, at en kalibrering ikke indeholder en justering, men "blot" er en verificering. Seminaret gav også indblik i, hvordan man udfører kalibrering, valg af referenceudstyr, termerne indenfor kalibrering – sporbar versus akkrediteret – samt tolkning af specifikationer/nøjagtighedsangivelser.

Seminaret "Instrumentering for praktikere" havde fokus på anvendelse af Vegas radarer og vortexmålere, der blev demonstreret samtidig med, at deltagerne fik forklaret, hvilke problematikker, der kan opstå, hvis man ikke anvender udstyret korrekt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078