23948sdkhjf

Sikkerhedsvinkelslibere med magnetisk bremsesystem

Den nye serie af vinkelsliberne kan anvendes til arbejdsopgaver, hvor sikkerhedsstandarderne er særligt høje, f.eks. på raffinaderier og olieplatforme samt inden for kran-, skibs, tank- og containerbyggerier, fortæller Bosch.
Bosch har lanceret otte små vinkelslibere for professionelle, der alle er udstyret med et intelligent bremsesystem, der som det første virker magnetisk.

"Modsat mekaniske og elektroniske bremsesystemer, så fungerer det magnetiske system pålideligt, selv hvis der sker en strømafbrydelse, og sikrer, at vinkelsliberne stopper op til 70 pct. hurtigere end vinkelslibere uden bremsesystem. Den hurtige bremsetid er en fordel specielt i industriel produktion. Eftersom skiven standser hurtigere, kan håndværkeren sætte vinkelsliberen hurtigere fra sig imellem opgaverne og fortsætte sit arbejde hurtigere. Dette sparer både tid og penge", lyder det fra virksomheden.

Vinkelsliberne er bl.a. anvendelige til arbejdsopgaver, hvor sikkerhedsstandarderne er særligt høje, fortæller Bosch, f.eks. på raffinaderier og olieplatforme samt inden for kran-, skibs, tank- og containerbyggerier. Fire af modellerne er desuden udstyret med den såkaldte Protection Switch – en dødemandsknap, som kan betjenes over hele længden af håndtaget, uanset om vinkelsliberen holdes i et greb fremme, bag eller midt på maskinen.

"Håndværkeren har derfor altid fuld kontrol over værktøjet – også i mere vanskelige arbejdspositioner. Med en kombination af disse to sikkerhedsfunktioner bliver det lettere at leve op til de stadigt højere krav til arbejdssikkerheden i den industrielle sektor", lyder det fra Bosch.

Hvis vinkelsliberen slukkes, eller hvis der sker et nedbrud på strømtilførslen til maskinen, vil to parallelle magnetskiver i gearhuset blive aktiveret, således at deres nord- og sydpol står over for hinanden. Den fremkomne magnetiske strøm genererer et bremsemoment i en kobberskive, der er placeret mellem de to magneter (hvirvelstrøm-princip). Som et resultat heraf vil vinkelsliberens skive stoppe meget hurtigt. Det sker automatisk, uden håndværkeren skal aktivere bremsefunktionen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078