23948sdkhjf

DONG Energy skal opføre havmøllepark i Storbritannien

DONG Energy har besluttet at opføre havmølleparken Burbo Bank Extension, der ligger 8 km fra kysten i Liverpool Bay i Storbritannien.
Burbo Bank Extension vil bestå af 32 MHI Vestas Offshore Wind V164-8,0 MW-vindmøller med en samlet kapacitet på 258 MW, og havmølleparken forventes idriftsat i 2017.

Burbo Bank Extension er det første af tre projekter, hvortil DONG Energy i april fik tildelt en "Contract for Difference" eller en såkaldt "FID-enabling contract" af den britiske regering. Denne "Contract for Difference" betyder, at DONG Energy vil få en fast pris pr. MWh elektricitet produceret i vindmølleparkens første 15 år i drift og derefter markedsprisen.

"Jeg er meget tilfreds med, at vi nu har truffet endelig investeringsbeslutning og kan begynde opførelsen af Burbo Bank Extension, som vil levere grøn strøm til over 200.000 britiske husstande. Opførelsen og driften af denne havmøllepark vil understøtte grøn vækst og beskæftigelse i Storbritannien. Beslutningen om at opføre Burbo Bank Extension med en 8 MW-vindmølle er endnu et vigtigt skridt på vejen mod at reducere prisen på energi fra havvind", siger Samuel Leupold, der er Executive Vice President i DONG Energy.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078