23948sdkhjf

Ny start/stop-teknik i AP&Ts presser

AP&T indfører en ny energibesparende teknik i sine hydrauliske presser.
"Frequency Drive System" styrer omdrejningstallene på de elektriske motorer, som igen styrer det lastfølsomme hydrauliksystem, der er i AP&Ts presser. Det betyder, at systemet hurtigt kan mindske omdrejningstallet i de elektriske motorer og hurtigt få dem i gang igen, fortæller AP&T. Princippet minder om de start/stop-systemer, som findes i mange moderne personbiler.

AP&T har afprøvet det nye system gennem nogen tid, både i simuleret testmiljø og under hårde betingelser hos en kunde, og resultaterne af afprøvningerne er gode, fortæller Vice Division Manager - Sales, AP&T Press Systems, Magnus Svenningsson. Da de elektriske motorer optimeres efter, når der virkelig er brug for dem, kan man i bedste fald spare op til 40 procent af energiomkostningen for pressen. Besparelsernes størrelse afhænger hovedsageligt af, hvordan kundens elaftale ser ud, fortæller han.

"De kunder, som har aftaler, hvor man også betaler for reaktiv kraftoverføring, får de store besparelser", siger Magnus Svenningsson.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094