23948sdkhjf

DA: Afskaf arbejdsskadeafgiften

Regeringen og Enhedslisten har med arbejdsskadeafgiften indført en afgift, der har en negativ effekt på arbejdsudbuddet, og som forringer danske virksomheders konkurrenceevne, lyder det fra Dansk Arbejdsgiverforening.
Nye beregninger fra ATP viser, at arbejdsgivernes udgift til arbejdsskadeafgiften vil stige, uanset om antallet af arbejdsskader falder. Regeringens antagelse om, at afgiftsprovenuet ad åre vil falde, har ikke hold i virkeligheden, mener Dansk Arbejdsgiverforening, og afgiften rummer ikke incitamenter til forebyggelse eller reduktion af arbejdsskader. Der er således tale om en ren skat på det at have ansatte, lyder det fra arbejdsmiljøchef i DA, Karoline Klaksvig:

"Arbejdsskadeafgiften er en ren skat på arbejde. Jo før den bliver afskaffet jo bedre. Et godt arbejdsmiljø skabes ude på virksomhederne hver dag i samarbejde mellem ledelse og medarbejdere. Det er vi gode til i Danmark, og derfor har vi også et arbejdsmiljø i verdensklasse. Der kan stadig forekomme ulykker, men de udfordringer, vi har tilbage, bliver hverken større eller mindre af arbejdsskadeafgiften. Den eneste effekt af afgiften er, at virksomhederne ansætter færre medarbejdere", siger hun.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079