23948sdkhjf

Industristrategi skal skabe nye job

Indlæg af Dansk Metal, forbundsformand Claus Jensen.
Regeringen har bebudet en egentlig dansk industristrategi, som skal bidrage til at bevare og tiltrække fremstillingsindustri i Danmark.

Vi har mistet i titusindvis af industrijob under krisen, og selv om vi nu kan se begyndende opsving, som kommer de ikke tilbage af sig selv. Det kræver en benhård indsats, også fra politikerne. Derfor har jeg naturligvis meget store forventninger til den kommende industristrategi.

Forbundet har derfor nu lanceret sit eget bud på, hvad industristrategien skal indeholde:

Det er ment som et inspirationskatalog til regeringen. Her kan de finde gode idéer til, hvad de skal gøre både på den korte og den lange bane. Det er nemlig ikke gjort med en enkelt lille lovpakke, men er et langt sejt træk. I bund og grund bør industriens vilkår tænkes ind i praktisk talt al lovgivning. Det er nemlig industrien, der tjener pengene hjem til at holde velfærdssamfundet kørende.

I Dansk Metals industristrategi er der ti punkter, som forbundet præsenterer under titlen "Vi vil arbejde for bedre vilkår for danske virksomheder". Punkterne spænder lige fra krav om at der bliver uddannet flere faglærte over øget digitalisering af virksomhederne, bedre adgang til finansiering, lavere afgifter, mere konkurrence og bedre infrastruktur, bedre ledelse og mere industribyggeri.

Forslagene er blevet til efter en stor rundspørge til mere end 1.000 af Dansk Metals tillidsrepræsentanter.

Det her er ikke bare nogle forslag, vi har trukket op af skuffen. Vi har spurgt vores tillidsrepræsentanter, der er dybt inde i virksomhedernes konkrete udfordringer og problemer, om hvad de efterlyser, og det er deres bekymringer og forslag, som vi nu bringer ind til politikerne,

Læs Dansk Metal industristrategi her:

http://viewer.zmags.com/publication/94b5...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095