23948sdkhjf

Forberedelse til revolution

Dansk Automationsselskab, DAu, afholdte konferencen Datamanagement – skab maksimal værdi ud af dine data.
DAu havde hentet President for OPC Europe Stefan Hoppe til Hørsholm for at høre hans bud på vejen frem med det, der i Tyskland betegnes som Industrie 4.0, og som er en strategi, der fører hen mod den intelligente fabrik.

Stefan Hoppes udsagn er, at en enig tysk industri går ind for OPC UA som standard for den industrielle kommunikation. Hvis det kan gennemføres i praksis, er man nået langt frem, idet en undersøgelse blandt interessenterne i Industrie 4.0 angiver standardiseringen som den største udfordring for implementering af Industrie 4.0-strategien. Stefan Hoppe viste senere flere eksempler på udnyttelsen af OPC UA, som allerede er integreret i udstyr fra Beckhoff, hvor han er ansat til daglig.

Otto Madsen fra Devoteam Consulting viste værktøjet TOGAF (The Open Group Architecture Framework), som er en Open Group standard på lige fod med fx Unix.

TOGAF er målrettet til at danne bro mellem en virksomheds forretningsmæssige visioner og driveres til dens evner og muligheder (cabilities). Otto Madsen gennemgik metoder og teknikker i en koncentreret form.

Bilfabrikkerne fik ros af Georg Ørnskov Rønsch fra Fertin for deres evne til at bringe alle nødvendige data frem på bilens instrumentbræt og præsentere dem så overskueligt, at enhver i stand til at køre bilen sikkert og lovligt. Det er et ekstremt simpelt eksempel på, hvordan data får værdi.

Han gennemgik Fertins datastruktur, –behandling og præsentation. Målsætningen er at øge tilgængeligheden af informationer om produktion og produkt, at gøre det muligt at fange afvigende trends før det fører til OOE/OOS m.m. samt at skabe mulighed for øget procesforståelse, reducering af variation og gode produkter hver gang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141