23948sdkhjf

Husbåd-projekter i Frederikshavn

To virksomheder er gået i gang med produktion af den nye boligtype i den gamle værftsby .
Et nyt udviklingsselskab i Frederikshavn, Domus Aqua, styrer efter at opbygge en serieproduktion af modulbyggede husbåde i den mere eksklusive klasse og med mulighed for individuel indretning, skriver Nordjyske Stiftstidende.

Bag selskabet står syv finansielle og håndværksmæssige investorer, inklusive Nordjyske Bank, Frederikshavn Maritime Erhvervspark og ejendomsmæglerkæden Home, der skal formidle salget af bådene.

Det er Frederikshavns erhvervsdirektør, Jørgen Ove Jensen, der har ageret tovholder på projektet, og han siger, at investorerne tror fuldt og fast på, at de maritimt beliggende kommuner snart vil få løst spørgsmålet omkring kajplads, så husbådene kan finde deres naturlige placering i havnebyernes maritime miljø og uden at genere omgivelserne.

Selskabet går dog også efter at opbygge en eksport til lande som Sverige, Holland og England, der har mangeårige traditioner for husbåde.

Skitse til husbåd fra Maritim Moderne i Frederikshavn.Sidste efterår lancerede det frederikshavnske smede-, tømrer- og snedkerfirma Emmich ApS husbådsselskabet Maritim Moderne. Flydesoklen til Maritim Modernes første husbåd er støbt og selskabet har til brug for det fortsatte byggeri lejet sig ind i en kajnær hal på det tidligere Ørskov-værft, skriver Nordjyske Stiftstidende.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.281