23948sdkhjf

Bobach Stålentreprise går fra minus til plus

Et stort projekt for en nordjysk boligforening er en væsentlig årsag til et positivt regnskab.
Forrige års regnskabs minus på bundlinjen er blevet til plus hos Bobach Stålentreprise i Aalborg. En stor ordre til et byggeprojekt hos Himmerland Boligforening gav et godt fundament for et positivt 2013/2014.

- Vi har haft et stort projekt for Himmerland Boligforening siden midt i 2013. Det er et stort projekt, som har lagt en god bund i produktionen. Vi kunne udligne kapaciteten i stille perioder, og vi har ikke måttet justere så meget i bemandingen, fortæller Helle Bobach, der er administrerende direktør.

Resultat før skat endte på 700.000 kr. i 2013/2014, og det er en forbedring på 1,7 mio. kr. i forhold til året før.

- Der har været et tab på kunder i Danmark, men det er en del af gamet i øjeblikket, fortæller Helle Bobach, og tilføjer, at det drejer sig cirka om 0,5 mio. kr. på tabskontoen.

Stor investering
De seneste to regnskaber er præget af en massiv investering i en CE-certificering af virksomhedens produkter. Nu er den dyreste del af investeringen overstået, og derfor ser Helle Bobach også optimistisk på fremtiden.

Hun fortæller samtidig, at omsætningen begynder at se fornuftig ud.

- Markedet gik lidt i stå i efteråret. Hos os kommer sagerne i klumper, men for én gangs skyld kan vi sige, at vi har travlt på den lange bane, fortæller den administrerende direktør.

Fremgang i Norge
Den nordjyske virksomhed har traditionelt flest kunder fra Århus og nordpå i Jylland og i København. Efter en stille periode bliver der igen leveret til kunder i København, og virksomheden har også fået et gennembrud i Norge.

- Vi har fået godt gang i Norge. Det er noget af årsagen til den væsentlige stigning i resultatet, fortæller Helle Bobach.

Der er dog også en række usikkerheder på det norske marked. Den norske kronekurs er faldet. Det gør, at Bobach Stålentreprise har mistet konkurrenceevne på markedet.

Derudover er der også frygt for, at markedet går i stå på grund af faldet i olieprisen.

Resultatet før skat blev skabt på en stigende bruttofortjeneste, der steg fra 15,4 mio. kr. til 19,1 mio. kr.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094