23948sdkhjf

Råvarepriser sender Damixa i knæ

De eksplosive stigninger i råvarepriserne koster dyrt hos armaturproducenten Damixa. 2006 bød på et millionunderskud, og regningen kan ikke umiddelbart sendes videre til kunderne.
Med et underskud på 34 mio. kr. blev 2006 ikke noget mindeværdigt år for den odenseanske armaturproducent Damixa. Underskuddet kommer, selv om omsætningen er steget med 13 %, og fabrikken er tæt på at udnytte kapaciteten maksimalt. Det skriver Fyens Stiftstidende.

- Prisen på zink er fordoblet, og på nikkel er den tredoblet på få år. Det er noget, der kan mærkes i en virksomhed som vores, for vi kan ikke bare gå ud og hente prisstigningerne hjem ved at forhøje priserne på vore produkter, udtaler direktør Kim Kenlev til Fyens Stiftstidende.

Virksomheden ejes af amerikanske Masco Corporation, og efter planen skal man komme ud af 2007 med et nul-resultat, mens 2008 gerne skulle byde på et overskud, og af samme grund har man allerede stoppet produktionen af en række urentable produkter samt salget til urentable markeder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066