23948sdkhjf

Mere end bare en leverandør

I en pressemeddelelse fra Tibnor beskrives virksomhedens samarbejde med Exhausto. Mere end bare en leverandør. Sådan betegner man hos Exhausto virksomhedens leverandør af aluminiumsprofiler, Tibnor.
Samarbejdet mellem de to virksomheder har udviklet sig fra, at Tibnor bare var leverandør af aluminiumsprofiler, til at virksomheden nu også står for systemleverancer af bearbejdede profilemner til Exhausto.

Exhausto i Langeskov på Fyn er specialister i varmegenvinding og innovativ teknologi til blandt andet aftræk i skorstene. Det gør virksomheden til storforbruger af aluminiumsprofiler og en vigtig kunde for aluminiumsgrossisten Tibnor. Samarbejdet mellem de to virksomheder går mange år tilbage, men inden for de seneste to år har de gode samarbejdsrelationer muliggjort et udvidet samarbejde, der bygger på bedre udnyttelse af hinandens kernekompetencer. Dermed er Tibnor gået fra at være en almindelig leverandør, til også at være en leverandør, der forædler de rå aluminiumsprofiler før levering til Exhausto.

Fokus på kernekompetencer
”Vi har stor fokus på at udnytte vores kernekompetencer bedre og reducere antallet af leverandører”, fortæller Bente K. Sørensen, indkøbschef hos Exhausto, og uddyber: ”I den forbindelse så vi på, om der var arbejdsprocesser, som vi med fordel kunne outsource til vores underleverandører. Det var derfor, at samarbejdet med Tibnor blev udvidet, så de i dag står for både opskæring og montering af børstelister på vores aluminiumsprofiler”.

Tidligere blev de rå aluminiumsprofiler leveret i op til 6 meters længder, hvilket kostede mange ressourcer til håndtering og lagerplads hos Exhausto. Med den nye samarbejdsform leveres profilerne nu færdigmonterede, så de kan indgå direkte i Exhaustos produktion uden yderligere forarbejdning.

Aluminiumsprofilerne bruges typisk til varmegenvindingsanlæg, hvor varmen fra den udsugede luft bliver brugt til at opvarme den indsugede luft, uden at luftstrømmene blandes. Luften passerer et filter, så den er ren når den kommer ind i bygningen og varmegenvindingsanlægget ikke bliver beskidt. Her sørger profilerne med børster for at fiksere filteret og at luften ledes den rigtige vej og ikke går uden om filteret. Exhausto er ekspert i denne form for miljøvenlige varmegenvindingsanlæg, der internt kaldes ”filterstyret med børsteliste” og bruges til komfortventilation i kontorbyggeri, institutioner og boliger.


Aluminium fra Tibnor i lange baner. Som profiler eller i bearbejdede systemleverancer. Den rigtige pris og know-how
”At valget faldt på Tibnor som leverandør af ”filterstyret med børsteliste” skete dels på baggrund af det i forvejen gode samarbejde, men også fordi de har den rette know-how og er gearet til at varetage kombinationen af materiale- og løsningsleverancer. Og selvfølgelig også fordi prisen er rigtig”, slutter Bente K. Sørensen.

Hos Tibnor er man stolte over at levere til Exhausto, som er en af Fyns succesfulde virksomheder, der udover varmegenvindingsanlæg, også producerer køleaggregater, ventilation til emhætter, armaturer, ventiler samt styrings- og reguleringsautomatik. Kombinationen af standard- og specialleverancer fungerer så godt i praksis, at man hos Tibnor betegner det som en vaskeægte win/win situation, hvor begge virksomheder laver det, de er bedst til - Exhaustos produktion af varmegenvindingsanlæg og Tibnor bearbejdning af aluminium.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078