23948sdkhjf

Milliarder venter på Vestas

Verdens vindmarkeder er i stadig vækst, og analytikere vurderer, at der i de kommende fem år vil blive investeret 800 mia. kr. i vindkraft. Vestas kan som markedsleder se frem til en pæn del af kagen.
Vindkraft er mere hot end nogensinde, og alene på markederne i Europa, USA og Kina er investeringspotentialet på 800 mia. kr. i løbet af de kommende fem år. Det skriver Børsen tirsdag.

Kina forventes at kunne forsyne 7 mio. husstande med miljøvenlig vindenergi i 2010, og ti år senere ventes produktionen at være firedoblet. Men også i Europa er der store investeringer på vej – blandt andet fra det tyske energiselskab Eon, der vil investere 22 mia. kr. i vindenergi. Sidst men ikke mindst ventes det, at USA vil fortsætte den høje vækst på vindmarkedet.

Som markedsleder er Vestas en oplagt kandidat til en anseelig del af de mange milliarder. Selv om analytikere vurderer, at den danske vindmølleproducent vil miste markedsandele, så vurderes det samtidig, at danskerne står godt i kampen på fremtidens vindmarked.

- De er ikke bare de hidtil største spillere, men geografisk set er de også dem, der hidtil har sat deres fodspor de fleste steder, forklarer analytiker hos Goldman Sachs, Jason Channell.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203