23948sdkhjf

Ny uddannelse matcher globaliseringens udfordringer

Global Management and Manufacturing (GMM Engineer) er en anderledes og nyskabende international, engelsksproget ingeniøruddannelse på Handels- og IngeniørHøjskolen (HIH). Uddannelsen fokuserer blandt andet på sourcing, produktion og kulturforståelse
Med uddannelsen bliver kommende ingeniørstuderende for alvor klædt på til de udfordringer, det danske arbejdsmarked går i møde i de kommende år. Tendensen er allerede klar. Flere og flere virksomheder outsourcer dele af deres arbejdsområder til virksomheder i andre lande.

- Konkurrencen fra lavtlønslande bliver hårde og hårde. Derfor er det nødvendigt, at danske virksomheder er klædt på til globaliseringens udfordringer. Ingeniører er vant til fx at styre en virksomheds produktion. GMM-uddannelsen gør fremtidige ingeniører i stand til at skabe sammenhæng i produktionen på tværs af landegrænser. Men det er ikke nok at kunne forstå den tekniske del. Det kræver forståelse for de fremmede kulturer at kunne agere på et globalt marked. GMM-uddannelsen har som en af de få ingeniøruddannelser fokus på kulturstudier, siger uddannelsesleder Helle Bloch Jessen fra Handels- og IngeniørHøjskolen.

Mentorordning sikrer direkte kobling mellem teori og praksis
Det er ikke alene kulturstudierne, der er unikke på den nye ingeniøruddannelse. Et helt centralt element er den såkaldte mentorvirksomhedsordning, der integrerer dagligdagen i en virksomhed og undervisning. Ordningen medfører, at de studerende bliver ansat i en mentorvirksomhed, som de arbejder tæt sammen med gennem størstedelen af uddannelsen. Her udfører de studerende arbejdsopgaver i relation til studiet og kan afprøve teorier på faktiske problemstillinger. På den måde får de studerende erhvervserfaring allerede under uddannelsen. GMM-uddannelsen er den første ingeniøruddannelse i Danmark, der etablerer en mentorvirksomhedsordning. Indtil nu har det kun være muligt at tage et kortere praktikophold og lave virksomhedsprojekter, som en del af en ingeniøruddannelse.

Udenlandske studerende giver en ekstra dimension
For at understrege den globale dimension undervises der på engelsk, og sammensætningen af studerende er også speciel.

- De GMM-studerende bliver undervist på engelsk, og de kommer til at arbejde med kulturstudier, hvor de studerende fx opholder sig i Fjernøsten i en periode. Herudover skal 30-40% af de studerende være udenlandske studerende, siger HIHs rektor Niels Horsted.

Uddannelsen varer 3½ år og henvender sig til personer, som har interesse i at arbejde med personlige kvalifikationer samt international (projekt)ledelse og global sourcing. Uddannelsen udbydes fra efteråret 2005 på Handels- og IngeniørHøjskolen.

Yderligere oplysninger

· www.hih.dk
· Uddannelsesleder, Helle Bloch Jessen. Handels- og IngeniørHøjskolen, tlf. 96 29 62 71

Kilde: Handels- og IngeniørHøjskolen – pressemeddelelse fra d. 11. januar 2005

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14