23948sdkhjf

Metal- og maskinindustrien danner ny brancheorganisation

Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen var hovedtaler, da Metal- og Maskinindustrien i går blev branchens nye brancheorganisation.
Metal- og Maskinindustrien er resultatet af en fusion mellem Metalvarebranchens Arbejdsgiverforening og Foreningen af Smede- og Maskinvirksomheder. De to organisationer har tilrettelagt fusionen over længere tid. Flere års samarbejde omkring blandt andet netværksgrupper, studieture og udvikling af lærepladser har vist, at en egentlig sammenlægning er vejen frem.

- I dag har vi skabt en dobbelt så stærk brancheorganisation, der kan varetage medlemmernes interesser i branchepolitiske spørgsmål både nationalt og internationalt, forklarer administrerende direktør Per Weiss fra virksomheden Tang og Weiss. Per Weiss bliver formand for foreningens 800 medlemmer, der i alt har en lønsum på 6 mia. kr.

Sammenlægningen vil angiveligt styrke rådgivningen til brancheorganisationens medlemmer. Men også medlemstilbud og organisationens indflydelse i DI vil stå langt stærkere. Metal- og Maskinindustriens medlemmer er mindre og mellemstore metal- og maskinvirksomheder.

Opsang til medlemmerne
Per Weiss benyttede formandskabet til en venskabelig opsang til medlemmerne af den nye forening. Weiss gav udtryk for, at metal- og maskinbranchen står midt i internationaliseringens udfordringer.

- Det giver ingen garanti for overlevelse, at ens afsætningsstrategi handler om at være underleverandør af metaldele til Horsens og omegn – i en radius på 30 km., sagde Per Weiss til forsamlingen i Industriens Hus.

Også Bendt Bendtsen pegede på behovet for, at branchen skal være omstillingsparat i takt med den stigende globalisering og de nye teknologiske muligheder – ellers kommer branchen under pres. Ministeren understregede, at det ikke kun er store virksomheder med egne forskningsbudgetter, der kan innovere – det kan mindre virksomheder også – og henviste til regeringens program for brugerdreven innovation. Han tilføjede, at et væsentligt konkurrenceparameter i metal- og maskinindustrien fortsat er den høje håndværksmæssige kvalitet.

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085