23948sdkhjf

Støjdom truer virksomheder

Støjdommen fra Højesteret kan få omsiggribende konsekvenser for flere tusind af landets virksomheder. Virksomheder der hidtil har fulgt Miljøstyrelsens retningslinier om maksimale støjniveauer.
Problemet omkring støj er bragt på banen, efter at Højesteret har bortdømt Miljøstyrelsens hidtidige retningslinier for støj i blandet bolig- og erhvervsområde i sagen omkring Hvalsø Savværk på Sjælland.

Dommen betyder, at de retningslinjer der er for støj i områder med blandet bolig og erhverv er nedsat betydeligt fra 55dB til 45 dB, fremgår det af ErhvervsBladet.

Hos Dansk Industri, DI, vurderes det, at dommen kan få omfattende konsekvenser for mange tusinde af andre virksomheder.

- Denne dom kan have en enorm rækkevidde. Det kan ikke være meningen, at mindre virksomheder med offentlig tilkørselsvej skal stilles ringere end andre virksomheder. Højesteret har med sin dom taget en vejledning og er på vej til at ophøje den til lov. Det vil være helt ude af proportioner, hvis virksomheden må lukke på grund af det. Derfor forventer vi da også, at myndighederne bevarer overblikket og benytter de muligheder lovgivningen giver for at dispensere fra vejledningen på området, lyder vurderingen fra miljøkonsulent Jens Ulrik Jensen, Dansk Industri til ErhvervsBladet.

Tusindvis af danske virksomheder risikere at måtte lukke, hvis denne dom bliver omsat til praksis uden nogen form for dispensation.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11