23948sdkhjf

Aluminiumsfusion i modvind

Amerikanske Alcoa’s forsøg på at overtage aktiemajoriteten i canadiske Alcan risikerer at løbe ud i sandet. Alcan’s bestyrelse anbefaler aktionærerne ikke at sælge til Alcoa.
Alcan annoncerede tirsdag, at en enig bestyrelse har besluttet at fraråde selskabets aktionærer at sælge til konkurrenten Alcoa. Tilbuddet er ikke tilstrækkeligt efter bestyrelsens mening.

- Alcan’s bestyrelse har gennemgået Alcoa’s tilbud grundigt og konkluderet, at det ikke er i aktionærernes interesse. Det afspejler ikke i tilstrækkelig grad værdierne i Alcan’s ekstremt attraktive aktiver, strategiske formåen og vækstpotentiale, tilbyder ikke en passende merpris for at overtage kontrollen med Alcan, og tilbuddet er i høj grad betinget og usikkert. Endvidere står det klart for os, at Alcan og Alcoa har fundamentalt forskellige tilgangsmåder og historier, når det drejer sig om at skabe værdi for aktionærerne. Vi er overbeviste om, at Alcoa’s erhvervelse af Alcan ikke er det rigtige valg for vores aktionærer, siger Yves Fortier, bestyrelsesformand i Alcan.

Hvis fusionen bliver til virkelighed, vil der blive tale om verdens største aluminiumsproducent med en årlig produktion på 7,8 mio. tons og samlede indtægter på 54 mia. dollars.

Kilde: Alcan - http://www.alcan.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094