23948sdkhjf

Åbning for mere vind i Kina

Vestas modtog den sidste dag i 2004 en vindmølleordre fra Kina. Dermed mener den danske vindenergisektors brancheorganisation, Vindmølleindustrien, at Kina er ved at komme mere fri af statsstyringen.
- Man skal ikke langt tilbage, før nogle andre systemer var gældende. Der sker en række ændringer i hastigt tempo i øjeblikket. Kineserne åbner op, og det foregår i højere grad på markedsøkonomiske principper, siger Vestas’ adm. direktør Svend Sigaard ifølge organisationens nyhedsbrev.

Indtil videre er der kun to producenter, der har fået del i de vindkraftprojekter, som de kinesiske myndigheder har udbudt frem til 2010. Vestas er den ene producent, der har sikret sig leverancer til et af projekterne, mens den kinesiske vindmølleproducent, Gold Wing, er den anden.

Den voldsomme generelle kinesiske vækst betyder, at Kina hvor strøm i mange områder er rationeret eller i hvert fald meget ustabil – skal opføre 500.000 MW ny kapacitet til fremstilling af energi inden 2020, og vindkraft står på kinesernes energipolitiske prioriteringsliste, fremgår det af Dagbladet Børsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126