23948sdkhjf

Pressemeddelelse fra Bila A/S

I en pressemeddelelse fra Bila A/S, berettes der om at A/S Jydsk Aluminium Industri udvider i robotstaben og opnår mindre skader og bedre arbejdsmiljø i produktionen.
A/S Jydsk Aluminium Industri – JAI – er én af Skandinaviens største kokillestøberier for aluminium. Virksomheden har 3 hovedområder, som de producerer til: Lastbilindustrien, højspændingsindustrien og pumpeindustrien. JAI har så store navne som: Scania, Volvo, Siemens, ABB og ITT Flygt på deres kundeliste.

JAI er en virksomhed i rivende udvikling, som konstant har fokus på effektivitet, kvalitet og service. Virksomheden lægger stor vægt på at deres kunder får en vare, hvor kvaliteten og service er i top. Én af de væsentligste grunde til Herning virksomhedens succes skal findes i deres maskinpark. Virksomheden har for nylig igen udvidet deres maskinpark med endnu 4 Kawasaki robotter – ZX165 og har nu en robotskare på 5 robotter fra Bila A/S.

En ZX165 robot er kendt for sin store robusthed, store fleksibilitet og rækkevidde. Robotterne er leveret af Bila A/S på Mors, som har eneforhandlingen af Kawasaki industrirobotter i Danmark, Norge og Sverige. Bila A/S har tidligere leveret robotter til JAI og virksomhederne har opbygget et tæt samarbejde.

Bo Jensen – JAI udtaler: ” Vi finder Bila A/S´ beliggenhed fordelagtig, da de er tæt på os og har dermed mulighed for hurtigere at kan være her, hvis vi har brug for hjælp.”

Robotterne som ca. har kørt i et halvt år på nuværende tidspunkt har medført, at A/S Jydsk Aluminium har fået 20 % højere kapacitet end lovet fra Bila A/S side af, det bevirker en mere effektiv produktion. Modspil og kreativitet er for os af stor betydning, da det giver det bedste resultat og det finder vi i samarbejdet med Bila A/S. Samtidig yder Bila A/S en positiv, hurtig after sales service, i kraft af meget kompetente og seriøse medarbejder”.

Hos JAI bliver effektivitet og optimering af arbejdsprocesserne vægtet højt og derfor har man valgt, at indsætte flere robotter i produktionen. Robotternes funktion består primært i, at hælde det varme aluminium op i støbeforme, for dermed at undgå tunge løft og det farlige arbejde. Samtidig fungerer robotten som drejningspunkt for mange af de efterfølgende arbejdsopgaver, som gør at arbejdsprocessen bliver hurtigere. Indførelsen af robotten har for JAI medført, mere ensartet emner, et bedre arbejdsmiljø og en forbedret kvalitet. Ved indsættelse af robotterne kan man også reducerer lønomkostningerne.

Til robotterne følger der en utrolig smart og brugervenlig software med, som har en unik opsætning. Softwaren er bygget op på en sådan måde, at selv en ikke uddannede medarbejder hurtigt kan indkører nye emner og sætte dem i produktion.

Hos JAI er man overbevidst om, at industrirobotter kommer til at spille en væsentlig rolle i enhver virksomhed, der automatiserer. Samarbejdet imellem JAI og Bila A/S er positiv og Bo Jensen udtaler:” Bila A/S leverer de aftalte specifikationer og leverer til tiden sammenholdt med deres hurtige reaktionstid bevirker, at JAI betragter Bila A/S som en positiv leverandør i fremtiden.”

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094