23948sdkhjf

Nyt væksthus på HIH styrker studerendes initiativ og skabertrang

Erhvervs- og Byggestyrelsen har bevilliget penge til etablering af væksthuse på Handels- og IngeniørHøjskolen (HIH) samt Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Dermed bliver HIH fra 2005 det eneste sted i Jylland, hvor studerende fra videregående uddannelser kan udvikle og afprøve deres produkter og forretningsideer i et decideret udviklingsmiljø.
Væksthuset på Handels- og IngeniørHøjskolen skal styrke mulighederne for kreativitet, innovation, skabertrang og initiativ hos studerende på den sidste del af deres uddannelse. De studerende får stillet kontor, laboratoriefaciliteter og meget mere til rådighed. Samtidig bliver der mulighed for at sparre med andre studerende, undervisere, forskere og erfarne erhvervsfolk. På den måde bliver væksthuset en slags rugekasse for potentielle iværksættere, hvor ideer kan modnes. Yderligere skal de studerende få øjnene op for, at det er et realistisk alternativ at etablere selvstændig virksomhed – alene eller sammen med andre – i stedet for blive ansat i en privat eller offentlig virksomhed efter studieafslutning.

- Med væksthuset bliver HIH samlingspunktet for et vidensdelende og –producerende netværk, der kan sikre forsat vækst og udvikling i det midt- og vestjyske erhvervsliv. Desuden skal væksthuset være med til at sikre beskæftigelse for højtuddannede i regionen. Væksthuset skal på sigt bidrage til at etablere robuste, nye virksomheder og skabe ideer til forandringer i eksisterende, siger uddannelsesleder Hans Jessen Møller.

Målet med væksthuset er at udvikle studerendes kompetencer til at starte egen virksomhed samt sikre et endnu bedre sammenspil mellem uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv. I forvejen er samarbejde med virksomheder en integreret del af uddannelserne på Handels- og IngeniørHøjskolen, der bl.a. udbyder iværksætteruddannelsen Business Development Engineer. I oktober måned blev HIH således placeret på 2. pladsen i iværksætterindekset fra Erhvervs- og Boligstyrelsen. HIH blev placeret foran samtlige danske universiteter og scorede samtidig højere end ni af de ti førende amerikanske universiteter inden for iværksætteri. Kun Babson College i USA overgik HIH.

Tæt kontakt til regionens erhvervsliv
Væksthuset kommer til at hedde ”Business Factory”, og samarbejde med regionale virksomheder og organisationer er et væsentligt element. Herudover er der indgået samarbejdsaftaler med Erhvervsrådet Herning, Ikast, Brande, Aaskov, BIRC Estate A/S, Ringkøbing Amts Erhvervsservice (RES) og HIH Development. Rent fysisk bliver væksthuset placeret på Handels- og IngeniørHøjskolen og vil høre under Business Development Engineer-uddannelsen.

Væksthus del af regeringens vision 2010
På Økonomi- og erhvervsministeriets website udtaler Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen:

- Væksthusene er et nyt, vigtigt skridt på vejen til at realisere regeringens vision om, at Danmark i 2010 er i den absolutte europæiske iværksætterelite. Vi er godt på vej, men på nogle områder er der behov for en ekstra indsats. Ét af dem er uddannelsesområdet.

- Det kommende væksthus vil HIH være med til at skabe øget vækst, erhvervsudvikling, flere arbejdspladser og fortsat bygge bro mellem uddannelser og erhvervsliv. Vi vil være med til at sikre, at iværksætteri og uddannelse ikke er modsætninger, slutter Hans Jessen Møller.

Yderligere oplysninger

· Økonomi- og Erhvervsministeriets website: http://www.em.dk/sw13009.asp
· Uddannelsesleder, Hans Jessen Møller. Handels- og IngeniørHøjskolen, tlf. 4057 4749

Kilde: Handels- og IngeniørHøjskolen, Pressemeddelelse fra d. 22. december 2004.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078