23948sdkhjf

Metafix jagter militærordre

I sidste uge havde den nordjyske underleverandør besøg fra BAE Systems, der vil teste virksomheden som mulig samarbejdspartner, når det danske militær skal have nye pansrede mandskabsvogne.
Det danske forsvar skal have nye pansrede mandskabsvogne, og fire producenter kæmper om den lukrative ordre. Uanset hvem der løber med ordren, er der lagt op til, at milliarder af kroner vil blive kanaliseret tilbage til dansk industri i form af modkøbsordrer.

Blandt kandidaterne er BAE Systems, der af samme grund er på jagt efter mulige danske underleverandører. For vinder den britiske våbenproducent ordren, skal man hurtigt kunne starte produktionen, forklarer Paul Hitchcock, der er vice president hos BAE Systems.

Imponeret direktør
Netop derfor er BAE Systems lige nu i dialog med 40-50 danske virksomheder, og hvis man vinder ordren på de pansrede mandskabsvogne, forventer Paul Hitchcock at tegne kontrakter med cirka 75 danske leverandører og underleverandører.

En af disse kan meget vel blive Metafix, for BAE-direktøren var meget tilfreds med, hvad han så på fabrikken i Hadsund.

- Jeg er overbevist om, at de har færdigheder, vi leder efter – jeg var meget imponeret. De har et meget varieret produktprogram, og jeg var meget imponeret over de investeringer, de har gjort i produktionen. Det er en meget hightech maskinpark, siger Paul Hitchcock om besøget hos Metafix.

Har fået prøveordre
Alt afhænger selvfølgelig af, om BAE Systems lander ordren på op til 450 nye pansrede mandskabsvogne. I første omgang har Metafix derfor kun fået en prøveordre på fire varenumre, hvor man skal levere ti emner af hver.

- Det er simpelthen for at teste, om vi kan lave emnerne til de stillede krav, men det forventer vi ikke bliver noget problem. Vi har leveret til togindustrien i mange år, og det er lidt de samme krav der stilles, forklarer direktør Anders Krogh fra Metafix.

- Bliver det til et mere formelt samarbejde kan vi byde ind med svejste emner, der er overfladebehandlede og dermed klar til montage på køretøjet. Men der kan også blive tale om delmontage fra vores side, siger Anders Krogh.

Udover BAE Systems har Metafix også tilbudt at levere dele til en af de andre mulige PMV-leverandører; nemlig tyske Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.071