23948sdkhjf

Medvind til LM Glasfiber

Vingeproducenten LM Glasfiber, med base i Lunderskov, ser frem til bedre tider. Den amerikanske PTC-ordning og øget outsourcing er basen for bedre tider.
Efter vedtagelse af PTC-ordningen i USA, forventer vingeproducenten bedre tider. Det betyder, at virksomheden har planer om at ansætte nye folk og overvejer endnu en produktionsfacilitet på det nordamerikanske marked.

For det første kan de seneste måneder af 2004 nå af afspejle, at USAs skattebegunstigelse af vindmøller, den såkaldte PTC-ordning, blev underskrevet af præsident George W. Bush i oktober. Og for det andet gælder den for 2005 år med, så udsigterne for næste år er gode, skriver Berlingske Tidende.

Direktør Craig Hoiseth lægger ikke skjul på, at PTC-ordningen er overordentligt vigtig.

- Bare forventningen om den betyder meget. De år, hvor ordningen ikke er på plads, har folk en forventning om, at den kommer igen. Og når en sådan forventning er der, kan markedet ikke gå fremad, siger han ifølge Berlingske Tidende.

Udover PTC-ordningen ser direktøren også en anden, positiv udvikling. Mange vindmøllefabrikker fremstiller deres egne vinger, men Hoiseth mener, at tendensen til insourcing er vendt.

- Efterhånden som markedet modnes, så outsourcer folk og kommer tilbage. De finder ud af, at ikke alle og enhver kan lave møllevinger. Firmaerne lærte lektien - og omkostningerne - ved at fremstille vinger, siger Craig Hoiseth ifølge Berlingske Tidende.

LM Glasfiber planlægger at udvide medarbejderstaben i USA til ca. 250 i løbet af det næste halve års tid, ligesom virksomheden overvejer at etablere endnu en produktionsfacilitet i USA.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14