23948sdkhjf

Grundfos på opkøb

Pumpekoncernen Grundfos, med hovedsæde i Bjerringbro, er efter alt at dømme ved at indlede en kraftig vækstoffensiv. Således præsentere koncernen i dag sit til dato største samlede opkøb nogensinde.
Med de endnu ikke navngivne opkøb styrkes koncernen yderligere.

- Der er tale om opkøb af et par udenlandske virksomheder, siger pressechef Sune Salling-Mortensen til Dagbladet Børsen.

Pressechefen ønsker ikke at præcisere yderligere, hvilke virksomheder, der er tale om. Dog afvises det, at virksomhederne befinder sig i Kina og de baltiske lande, hvor koncernen i forvejen har travlt med at skabe fremgang.

Amerikanske virksomheder vil således være et oplagt bud, da Grundfos allerede i oktober varslede opkøb af lokale pumpeproducenter i USA.

- Det, vi nu er i gang med i USA, vil jeg karakterisere som en langsigtet investering i at få en bedre markedsposition i USA, og jeg er sikker på, at en del af den strategi skal være, at vi skal foretage et tilkøb i USA, sagde koncernchef Jens Jørgen Madsen dengang til Dagbladet Børsen.

Grundfos-koncernen har tidligere købt sig til vækst. Sidst det skete var for et år siden, hvor 94 procent af den tyske Hilge-koncern blev overtaget for omkring 200 millioner kr.

Dette var koncernens 12. opkøb siden 1987. I dag præsenteres det 13. og 14. i rækken.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079