23948sdkhjf

Pas på leverandørerne

Professor Poul Houman Andersen, Handelshøjskolen i Århus, advarer mod at presse leverandørerne kraftig på prisen. Hans betragtninger går på vindmølleproducenternes metoder.
Poul Houman Andersen mener, at Vestas ødelægger sine leverandører i sine bestræbelser på at sikre sig underleverandørernes viden til billige penge

- Dygtige og innovative underleverandører, som henter viden i flere brancher, er grundlaget for meget af den danske vindmølle-industris succes. Dem skal man passe på, fastslår professor Poul Houman Andersen, Handelshøjskolen i Århus, overfor Dagbladet Børsen.

Poul Houman Andersen er i et forskningsprojekt ved at afdække underleverandørernes forhold i vindmølleindustrien.

Vestas, der er vedens klart største vindmølleproducent, har traditionelt insourcet meget mere end konkurrenterne. I forbindelse med overtagelsen af NEG Micon blev det endvidere meldt klart ud, at underleverandørerne skulle bidrage med hovedparten af synergierne, fremgår det af Dagbladet Børsen.

Vestas-koncernchef Svend Sigaard afviser overfor Dagbladet Børsen kritikken af for stor insourcing: Størstedelen af en vindmølle kommer nemlig fra underleverandørerne.

Ifølge forskeren er der klare faresignaler, når man afskærer underleverandører fra at opsamle viden i andre brancher.

Poul Houman Andersen pointerer, at Vestas-konkurrenter som det amerikanske GE Wind, det indiske Suzlon og det spanske Gamesa benytter sig af en meget høj grad af outsourcing. Det samme har traditionelt også været tilfældet med det tidligere Bonus Energy, skriver Dagbladet Børsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125