23948sdkhjf

Studerende iværksætter-spirer får væksthuse i Herning og København

Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen giver startskuddet til væksthuse på Danmarks Tekniske Universitet samt Handels- og Ingeniørhøjskolen i Herning
Studerende får nu bedre muligheder for at opbygge kompetencer i start af egen virksomhed i væksthuse på Danmarks Tekniske Universitet i København samt Handels- og Ingeniørhøjskolen i Herning.

Her kan iværksætter-spirerne udvikle og afprøve deres ideer med sparring fra erhvervsfolk, som har konkret erfaring med at omsætte idé til virksomhed.

Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen:
- Vi skal styrke de studerendes lyst og kompetencer til at tænke innovativt og sætte iværk, så de helt tidlige idéer omsættes i nye produkter og virksomheder. Det er her væksthusene skal gøre en forskel. Målet er øget vækst og flere arbejdspladser.

- Væksthusene er et nyt, vigtigt skridt på vejen til at realisere regeringens vision om, at Danmark i 2010 er i den absolutte europæiske iværksætterelite. Vi er godt på vej, men på nogle områder er der behov for en ekstra indsats. Ét af dem er uddannelsesområdet, hvor Danmark halter efter de bedste lande, slutter Bendt Bendtsen.

Sammen med iværksætterakademiet, som regeringen lancerede i oktober 2004, skal væksthusene imødekomme udfordringen til bedre samspil mellem uddannelsesinstitutionerne og erhvervslivet, skriver Økonomi- og Erhvervsmiministeriet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095