23948sdkhjf

IQ Metal firedobler sit overskud

Stærkere position i international konkurrence giver pote for østjysk underleverandør, som tager et tigerspring i nyt regnskab.
IQ trodser trenden

Med fremgangen trodser Østjyske IQ Metal en kedelig tendens for underleverandørerne i Danmark, som i det seneste år har været en sektor med vanskelige vækstbetingelser.

IQ Metal tabte selv terræn fra 2012 til 2013, fremgik det blandt andet af den brancheanalyse over toneangivende underleverandører i Danmark, som Metal Suppy bragte 2. december i år.
Nye strategier har styrket den internationale position, og derfor øger IQ Metal sit overskud i 2014 fra et 2013-resultat på 1,8 mio. kr. til 9,5 mio. kr. før skat.

Det viser det årsregnskab, som netop er offentliggjort fra den østjyske underleverandør, som især specialiserer sig inden for pladebearbejdning.

Administrerende direktør Bo Fischer Larsen er tilfreds med udviklingen og noterer sig, at væksten både er foregået på den danske fabrik i Hasselager ved Aarhus og i det polske datterselskab , som IQ Metal etablerede i 2010 og som er vokset fra ”syv mand i en garage og til 150 medarbejdere”, som Bo Fischer Larsen betegner det.

Mens den polske fabrik har skaffet nye opgaver for IQ Metal, som allerede produceres af udenlandske konkurrenter, så er væksten i Danmark sket ved hjælp af øget automatisering, fortæller Bo Fischer Larsen. Det har hentet arbejde hjem til Danmark, som danske kunder tidligere har fået lavet i udlandet af omkostningsmæssige grunde.

- Men det er hverken enten eller, om vi skal være i Polen eller Danmark. Det er både og. Det er lykkedes os at få gang i ny forretning i Polen, og samtidig er det lykkedes os at fastholde aktiviteter og antallet af medarbejdere i Danmark, siger Bo Fischer Larsen til Metal Supply.

Artiklen er en del af temaet Brancheanalyse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08