23948sdkhjf

Tilbageblik: Sådan gik 2014 for underbrancherne

Metal Supply gør regnskabet op efter et år, der ikke blev specielt forgyldt.
Metal Supply har i årets løb udgivet en række brancheanalyser, som har til formål at bringe læserne endnu tættere på de respektive underbrancher, som metal- og maskinindustrien består af.

Med brancheanalyserne ønsker vi at komme bag om de regnskabstal, der viser, hvordan branchen som helhed har klaret sig. Vi vil også fortælle de historier fra virksomhederne, som ligger til grund for udviklingen.

Analyserne samles alle i denne oversigt over brancheanalyser for metal- og maskinindustrien , og nedenfor kan læses de brancheanalyser, der alle udkom i løbet af kalenderåret 2014.

"Fjederbranchen lukrerer på dansk kvalitet"
Fjederproducenterne holder skindet på næsen. Den lille fjederniche i Danmark er langt fra nogen guldrandet forretning.
Læs brancheanalysen af danske fjederproducenter.

”Massive ordrer forklarer værfternes slingrekurs”
Danske værfter har det bedre, end et sejlivet dødsrygte tilsiger, men indtjeningen svinger gevaldigt fra år til år, og det skyldes ordrernes størrelser.
Læs brancheanalysen af danske værfter.

”Stålgrossisternes optur led et knæk”
Dykkende stålpriser presser fortsat grossisterne. Men trods fald i både omsætning og indtjening er branchens tro intakt.
Læs brancheanalysen af danske stålgrossister.

"Markedet for metaloverflader er stopmæt"
Der tjenes alt for lidt på overfladebehandling i Danmark, mener virksomhederne selv. Flere fusioner og mere gang i hjulene er chefernes egne forslag.
Læs brancheanalysen af overfladebehandlende virksomheder.

"Maskinhandlerne går fra minus til lille plus"
Et trængt marked delt mellem datterselskaber og handelsselskaber med vidt forskellige levekår. Det er situationen for leverandørerne af maskiner til metalforarbejdning.
Læs brancheanalysen af maskinhandlere.

"- For mange i automationsbranchen tjener for lidt"
Automationsbranchen domineres af en håndfuld store aktører. Fusioner og samarbejde skal sikre væksten, mener ABB-direktør.
Læs brancheanalysen af automationsvirksomheder.

"Underleverandørerne tabte voldsomt terræn"
Samlet gik de voldsomt tilbage fra 2012 til 2013. Alligevel er pessimismen svær at høre blandt underleverandørerne i Danmark.
Læs brancheanalysen af underleverandører.

"Alumeco øger afstanden til konkurrenterne"
I et marked, som ikke vokser betydeligt, cementerer en fynsk metalkæmpe sig på markedet for andre industrimetaller end stål.
Læs brancheanalysen for teknikentreprenørerne her.


Flere tal og analyser fra Metal Supply findes i særtillægget Industriens Top, som Metal Supply udgav i samarbejde med avisen Jern- og Maskindustrien. Særtillægget finder du i udgaven af Jern- og Maskinindustrien, som udkom 5. december 2014 .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079