23948sdkhjf

Dantherm fordobler omsætningen

Med købet af Disa Air og aktiviteterne i Siemens Technology Services (STS) valgte Skive-koncernen opkøbsvejen som en strategisk løsning på et presset marked.
De to opkøb er begge sket som led i Dantherms strategi om fortsat af udvide indenfor de eksisterende forretningsområder, men strategien er fortsat at vokse, siger direktør i Dantherm Holding Poul Arne Jensen til RB-Børsen.

Købsprisen på STS oplyses ikke (tale om "et tocifret millionbeløb i den lave ende af de tocifrede tal), mens Dantherm skal betale ca. 112,5 mio. kr. for Disa Air samt overtage gæld for 120 mio. kr. i selskabet.

Dantherm står efter købet med et nyt produktområde med ventilationsdelen Disa Air, der næste år ventes at bidrage med 900 mio. kr. ud af en samlet omsætning på 2,8-2,9 mia. kr. Købet af STS lægges ind under datterselskabet Glenco og ventes at bidrage med 400 mio. kr. i omsætning, og det giver en landsdækkende installatørforretning, skriver Dagbladet Børsen.

Koncernen forventer derudover at Disa Air vil styrke koncernen salgs position på markeder som Tyskland, Frankrig og Polen.
Dantherm vurderer, at overtagelsen af el- og automationsaktiviteterne i STS vil gøre Glenco til en komplet teknikentrepenør, der har alle installationsfag i huset. Det vil sige ventilation, el, VVS, sprinkling, køling og services på tekniske installationer.

Dantherm ser et stort rationaliserings potentiale i opkøbet af STS, da selskaberne har en del overlappende lokationer i fem byer og begge er landsdækkende. Men rationaliseringerne vil primært ske på administrationen, oplyser Poul Arne Jensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063