23948sdkhjf

BG Biovarme gør Welcon oliefri

Med investeringen i et nyt ETA-forbrændingsanlæg fra BG Biovarme vinker tårnleverandøren Welcon farvel til olien som energikilde.
Med en samlet effekt på 3 MW er anlægget det hidtil største fra BG Biovarme og ETA, og det kan anvende alle former for fast biologisk brændsel.

Welcon, der ligger i Give i Midtjylland, har i mere end 30 år produceret ståltårne til vindmøller og er i dag en af de største producenter i Europa. Virksomheden forarbejder over 100.000 ton stål til ståltårne.

De 40.000 kvadratmeter store produktionshaller bliver fremover udelukkende opvarmet med biologisk brændsel i stedet for olie.

For en oliefri fremtid
Installationen af de i alt seks forbrændingskedler er netop gået i gang.

- For os har det stor betydning, at den energi vi bruger, er bæredygtig og miljøvenlig. Strømmen til produktionen producerer vi selv via egne vindmøller, og med investeringen i det nye ETA-anlæg fra BG Biovarme til procesvarme og opvarmning kommer vi endelig helt af med olien. Vi kan nu producere vindmølletårne helt uden brug af fossile brændsler, fortæller bestyrelsesformand Carsten Pedersen fra Welcon og tilføjer:

- Vi valgte ETA-anlægget fra BG Biovarme, fordi det har nogle yderst fornuftige egenskaber set fra både et miljømæssigt og økonomisk perspektiv. Anlægget udgør en meget effektiv, driftssikker og ren opvarmningsløsning, og dermed matcher det vores behov som grøn produktionsvirksomhed perfekt.

Unik internetbaseret styring optimerer driften
Welcons nye forbrændingsanlæg kører fra træpillesmuld, flis og høvlspåner til elefantgræs. Det skyldes blandt andet, at hele anlægget er computerstyret via internettet, så alle parametre reguleres nøjagtigt efter behov.

- ETA-industrikedlerne er på grund af deres driftssikkerhed især brugbare på for eksempel produktionsvirksomheder, hvor det hurtigt bliver dyrt, hvis arbejdet står stille på grund af opvarmnings- eller procesproblemer. Anlæggets unikke styring betyder, at afbrændingen konstant overvåges og reguleres, så der hurtigt kan gribes ind i tilfælde af, at den ikke forløber optimalt, fortæller projektsælger Kent Kristiansen fra BG Biovarme, som har agenturet for ETA-industrikedlerne i Danmark.

Derudover sikrer kedlernes indbyggede multicykloner, at afbrændingen sker med en ren udledning til omgivelserne, ligesom kedlerne er forsynet med patenterede cellesluser, der effektivt forhindrer tilbagebrand og desuden har indbyggede knive, som sørger for at klippe store flisstykker over.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.394