23948sdkhjf

Dacapo Stainless ansætter ny koncernsalgsdirektør

Michael Lund tiltræder pr. 1. januar 2015 og gør dermed comeback hos den midtjyske stålgrossist, som han selv var med til at grundlægge for mere end 10 år siden.
Michael Lund indtræder i en nyoprettet stilling som koncernsalgsdirektør hos Dacapo Stainless, der samtidig samler alt salgsansvaret for koncernens fem selskaber ét sted.

Den nye mand ved salgsroret har omtrent 20 års international, rustfri stålerfaring samt et i forvejen indgående kendskab til Dacapo, som han var med til at grundlægge i 2003. Således har Michael Lund stået i spidsen for en vigtig turnaround hos selskabets tyske og hollandske datterselskaber det seneste halvandet år, hvor han har fungeret som interim salgsdirektør.

- Jeg er stolt og glad over, at Michael og Dacapo genforenes, siger Kristian Sylvest, der er administrerende direktør for Dacapo, til Metal Supply.

Foruden overtagelsen af det overordnede ansvar for koncernens salg, som tidligere har været spredt ud på tre steder, forbliver Michael Lund stærkt forankret i det hollandske datterselskab, hvor han vil bestride stillingen som kommerciel direktør.

Et lager af ideer
Hos stålgrossisten, hvis farverige hovedkontor ligger lidt udenfor Silkeborg, glæder man sig over, at den nye koncernsalgsdirektør bringer tung teoretisk ballast og et vindende væsen med sig til ledelsesbordet.

- Michael er den skarpeste kniv i den rustfrie grossistskuffe. Når det gælder forretningsudvikling, svinger jeg med få – om nogen – så godt som med Michael. Det er med forventningsfuld ro i sindet, at jeg overlader den del af salgsledelsen, jeg selv har stået for, til Michael, forklarer Kristian Sylvest.

Læs også: Dacapo erobrede Sanistål fra Damstahl

Selv ser hovedpersonen, der har to MBA’er i henholdsvis ledelse og forretningspsykologi med i bagagen, frem til at veksle erfaringerne fra fire år som selvstændig forretningskonsulent til salgssucces hos Dacapo.

- Man kan sige, at jeg har opbygget et lager af ideer, der nu skal foldes ud, udtaler Michael Lund, der tidligere har været salgs- og marketingdirektør hos konkurrenten Damstahl, og fortsætter:

- Dacapos slogan er jo ”Easy to do business with”, hvilket harmonerer med mine ideer og værdier omkring salg. Dacapo skal være endnu bedre til at gå tæt på kunderne med nye værdiskabende løsninger. Heldigvis har jeg allerede været meget i Dacapo det seneste år, og jeg ved, at viljen og evnen til at agere anderledes i markedet er der. Nu er det bare med at komme i gang, slutter den kommende koncernsalgsdirektør.

Dacapo Stainless er efter mere end 10 år på markedet stadig den nye dreng i den rustfri klasse, men Sylvest-familien, der står bag foretagendet, har længe været toneangivende i branchen. Virksomheden melder om markant vækst på alle markeder, senest materialiseret ved nyåbnede kontorer i Göteborg og Stockholm. Omsætningen nærmer sig 600 mio. kr. og antallet af ansatte 100 personer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094