23948sdkhjf

Færre byrder flerdobler overskuddet for Alumeco

Nyt årsregnskab viser, at det nu går markant lettere for Alumeco, som har lagt tunge omstruktureringer bag sig. Bundlinjen er i hvert fald steget til vejrs.
Alumeco forbedrede sit resultat mærkbart fra 2013 til 2014. Fra 11,5 mio. kr. til 68,6 mio. kr. Markant større stigning, end i omsætningen, som i samme periode steg med godt syv procent.

Ifølge administrerende direktør Jan Berthel skyldes det først og fremmest, at man i 2014 blev fri for nogle tyngende poster, som man havde i 2013. En tilbagetrækning fra Indien kostede i 2013 Alumeco næsten 25 mio. kr. Der var også udgifter til at lukke et centrallager i Sverige og til at etablere et nyt i Tyskland.

- I år høster vi så nogle af de stordriftsfordele, som vi har skabt med disse logistikmæssige omstruktureringer, siger Jan Berthel.

Generelt mærker han en god stemning i industrien.

- Og det er ikke et specielt kundesegment, vi taler om. Vi har oplevet en lille bedring i aktiviteten over det hele, og vi er glade for, at kunderne vil dele det med os, siger han.

Tror stærkt på aluminium
Den aktivitetsøgning afspejles af, at der i 2014 blev ansat yderligere 30 medarbejdere i Alumeco-koncernen. Jan Berthel tilskriver blandt andet den stigende tendens, at aluminium generelt er en mere anvendt råvare.

- Sammenligner man det med stål, så er aluminium fremtidens metal, og vi læser også om et øget forbrug af aluminium i automobilindustrien. Udsigterne for aluminium er bestemt gode. Det er let at bearbejde, og det er nemt at genanvende. Derfor tror jeg helt klart, det vinder frem i industrien, siger Jan Berthel.

Han ser dermed optimistisk på 2015, dog med forsigtighed.

- Uro i verden får aktiviteten til at gå op og ned, og det hele virker skrøbeligt. Men der er også en del nyhedsstrømme, som er positive, og de generelle, økonomiske nøgletal peger på, at det går den rigtige vej. Så vi er forsigtigt optimistiske.

Læs Metal Supplys brancheanalyse over andre industrimetaller end stål.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094