23948sdkhjf

Welltec får EU-millioner til udvikling

Det første EIB-lån under InnovFin i Danmark går til Welltecs udvikling af teknologi inden for tjenester til oliefelter
Den Europæiske Investeringsbank (EIB) har underskrevet en kontrakt på 25 millioner euro med Welltec. Lånet er en del af en speciel EU-pulje dedikeret til at forbedre adgangen til risikofinansiering af forsknings- og innovationsprojekter for mid cap-selskaber og SMV'er.

Lånet til Welltec vil bidrage til udviklingen af avancerede robotløsninger, der kan anvendes i olie- og gasudviklingen samt i produktionsfaser, såsom klargøring af brønde, transport- og interventionstjenester, og til at behovet for traditionelt tungt udstyr undgås.

Jonathan Taylor, næstformand i EIB, ansvarlig for danske anliggender, sagde:

- Mid cap-selskaber spiller en vigtig rolle inden for konkurrencedygtighed, jobskabelse og vækst i Europa. De samlede finansielle instrumenter i “InnovFin – EU-finansiering af innovation” har til formål at støtte mid cap-selskaber, der vedholdende viser sig at være særlig stærke inden for innovation. Welltec er, i kraft af at den er en hurtigt voksende og særdeles innovativ virksomhed med markante, vedvarende investeringer inden for innovativ udvikling og ingeniørvidenskab, en ideel kandidat for denne institution. Vi er glade for at kunne indgå et samarbejde med Welltec med denne banebrydende foranstaltning, da det vil gøre det muligt for EU-banken at understøtte fremtidige teknologier, hvis konkrete anvendelse vil være medvirkende til ikke blot at reducere driftsomkostningerne, men endnu vigtigere at reducere sundheds-, sikkerheds- og miljømæssige risici.

Welltecs grundlægger og administrerende direktør, Jørgen Hallundbæk, bød underskrivelsen af aftalen velkommen med ordene:

- Vi er meget taknemmelige for EIB’s støtte til vores nyskabende teknologi, som vil hjælpe os med at transformere den opadgående olie- og gasindustri med renere, sikrere og mere bæredygtige tiltag for at opfylde verdens energiefterspørgsel.

- Vores Flex-Well-koncept udfordrer den konventionelle tilgang, gør det muligt for operatører at åbne op for deres aktiver og reducere den mulige kompleksitet og fare ved driften. Med disse midler til vores indsats inden for udvikling og innovation bliver EIB en del af den brydende nytænkning, der har til formål at reducere industriens energiforbrug og CO2-udledning, mens vi samtidig øger felternes samlede udbytte og deres levedygtighed nu og i fremtiden. EIB-lånet giver en unik mulighed for at øge Welltecs økonomiske fleksibilitet på gunstige betingelser, eftersom vi fortsætter med at udvide og levere banebrydende teknologi.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.329